EN RO
Medicina muncii

Medicina de familie

Medicina generala privata

Analize de laborator

Programari

De ce trebuie sa fac toate astea?

 In baza legislatiei din Romania fiecare angajator activand pe teritoriul Romaniei este obligat sa ia masuri de protectie in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca si Situatii de Urgenta (SSM & SU) si sa impuna respectarea acestora in organizatia lui indiferent daca este vorba de angajati sau vizitatori.

 1. Sa asigure efectuarea unei Evaluari de Risc la Imbolnaviri Profesionale printr-o organizatie sau persoana autorizata in acest domeniu.
 2. Organizeaza activitatea de Medicina Ocupationala (Medicina Muncii), Securitate in Munca (Protectia Muncii) si Situatii de Urgenta (PCI) numit Sanatate si Securitate in Munca si Situatii de Urgenta (SSM & SU)
 3. Pentru respectarea legii 319/2006 fiecare viitor angajat sau angajat al unui subcontractor va trebui sa obtina o Fisa Medicala de Aptitudini pe baza datelor extrase din Evaluarea de Risc la Imbolnaviri Profesionale pentru pozitia pe care o va ocupa.
 4. Fisa Medicala de Aptitudini va fi emisa de un medic de specialitate in Medicina Ocupationala
 5. In concordanta cu datele din Evaluarea de Risc vor fi efectuate diferite examene medicale pentru diferite pozitii intr-o Clinica de Medicina Ocupationala.
 6. La momentul angajarii in organizatia angajatorului Conducerea organizatiei este responsabila de a se asigura ca persona candidata este perfect sanatoasa si apta pentru pozitia vizata la locul de munca.
 7. Pe baza Evaluarii de Risc la Imbolnaviri Profesionale se elaboreaza si se implementeaza Masurile Proprii de Protectia Muncii pentru fiecare loc de munca si pozitie.
 8. Se numeste Persoana Desemnata care va raspunde de respectarea Masurilor de Protectia Muncii (chiar daca consultanta este externalizata) si isi va desfasura activitatea sub consultanta Serviciului de Consultanta in domeniu.
 9. Angajatorul va lua masuri ca Persoana Desemnata sa absolve cel putin un curs de 40 de ore de Inspector de Protectia Muncii la Locul de Munca.
 10. Persoana Desemnata are datoria de a tine Instructajele Periodice conform tematicii stabilite de Serviciul de Securitate in Munca (angajat sau externalizat) atat angajatilor cat si eventualilor vizitatori in incintele organizatiei.
 11. Angajatorul este obligat sa se asigure de organizarea serviciilor de Medicina Ocupationala si Securitate in Munca si Situatii de Urgenta (cu angajati proprii sau prin contract cu servicii specializate SSM & SU)
 12. Conducerea organizatiei va urmari de aproape respectarea tuturor masurilor mentionate mai sus, fiind raspunzator solitar in cazul oricarui eveniment care se soldeaza cu vatamari corporale sau de sanatate in spatiile organizatiei, indiferent daca vatamarea are sau nu legatura cu activitatea specifica din organizatie.


REMEDIADID.RO | Str. Soldat Alexandru Magatii, nr. 13/A | Sector 3, Bucuresti | Tel. +40-21-326-7365 | Mobil +40-722-258-427 | office@remediadid.ro
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti